Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Taxonomic and Biochemical Studies of Piscean Nematode Camallanus jadhavii (Jadhav and Khadap, 2013) Parasitic in Wallago Attu (Bleeker, 1857)

Tytuł:
Taxonomic and Biochemical Studies of Piscean Nematode Camallanus jadhavii (Jadhav and Khadap, 2013) Parasitic in Wallago Attu (Bleeker, 1857)
Autorzy:
Bhure, Dhanraj Balbhim
Nanware, Sanjay Shamrao
Kardile, S. P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1191362.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
Biochemical Content
Camallanus jadhavii
Taxonomical Content
Wallago attu
Źródło:
World Scientific News; 2016, 34; 98-108
2392-2192
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Present study deals with taxonomical and biochemical studies of nematode parasite Camallanus jadhavii (Jadhav and Khadap, 2003) Pathan et.al., 2011 parasitic in Wallago attu (Bleeker, 1857). The normal intestinal tissue contains more glycogen (31.54 mg / 100 mg), protein (29.28 mg / 100 mg) and lipids (22.40 mg / 100 mg) as compared to infected intestinal tissue (29.12 mg / 100 mg, 28.02 mg / 100mg and 20.16 mg / 100 mg), whereas low biochemical content in nematode parasite Camallanus jadhavii (27.38 mg / 100 mg, 24.80 mg / 100 mg and 18.46 mg / 100 mg. Intestinal parasites were capable of extracting nutritious materials from their host and thus represented a high level in glycogen, protein and lipid.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies