Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of a prolong application of mineral oils on bulb yield, quality of cut flowers and spread of viruses in tulip cultivation

Tytuł:
Influence of a prolong application of mineral oils on bulb yield, quality of cut flowers and spread of viruses in tulip cultivation
Autorzy:
Marcinek, B.
Karczmarz, K.
Szmagara, M.
Durlak, W.
Pogroszewska, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/11886651.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie. Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Tematy:
plant cultivation
tulip
Leen van der Mark cultivar
flowering plant
bulbous plant
cut flower
flower quality
mineral oil
virus spreading
field cultivation
field experiment
greenhouse cultivation
greenhouse experiment
Sunspray 850 EC preparation
Źródło:
Acta Scientiarum Polonorum. Hortorum Cultus; 2018, 17, 1; 115-125
1644-0692
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Identification of cultivars is essential both in breeding and to settle cultivar disputes. The purpose of the study has been to examine cultivar identities based on absorption spectra of plant pigments and to confirm a genetic stability with SCoT and RAPD molecular markers in new Polish lines of Chenopodium quinoa Willd. Spectral analysis of pigments extracted from plant inflorescences in quinoa gives an opportunity to confirm the cultivar identity and identification of ‘Faro’ and ‘Titicaca’ cultivars and their new lines. Spectral analysis is an effective method of confirming cultivar identity and it should be used in practice for the identification of cultivars or cultivars lines in Chenopodium quinoa Willd. Analysis of molecular markers indicated by RAPD as well as SCoT technique revealed a high genetic stability of the derivative lines of ‘Faro’ and ‘Titicaca’, while variation was detected in plants representing original cultivars: banding pattern different than predominant was present in three plants of ‘Titicaca’ (genetic distnaces from 7.5% to 55.9%) and in a single plant of ‘Faro’(genetic distance 61.2% as indicated by SCoT technique).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies