Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Instrumental color measurement of meat and meat products in X-RiteColor® Master

Tytuł:
Instrumental color measurement of meat and meat products in X-RiteColor® Master
Autorzy:
Ferysiuk, Karolina
Wójciak, Karolina M.
Kęska, Paulina
Stasiak, Dariusz M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/118219.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Promocji Wiedzy
Tematy:
wavelength
hue angle
chroma
CIE L*a*b*
długość fali
kąt barwy
nasycenie
Źródło:
Applied Computer Science; 2020, 16, 3; 69-79
1895-3735
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of the study was to evaluate the influence of lyophilized plant extract on color of canned meat with reduced amount of sodium (III) nitrite measured by spectrophotometric methods. The results were collected through the X-RiteColor® Master software. The results of the experiment show that reduc-tion of nitrite salt is possible but additional fortification is required: the best results were obtained when the extract was added in the amount of 0.015%.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies