Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Study on buffering capacity and organic matter of some soil samples from Rungicherra Tea-Estate, Bangladesh

Tytuł:
Study on buffering capacity and organic matter of some soil samples from Rungicherra Tea-Estate, Bangladesh
Autorzy:
Zamir, R.
Islam, N.
Hossain, M.F.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/11819.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Źródło:
International Letters of Natural Sciences; 2015, 44
2300-9675
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this study, soil samples from three different hills of three topographic positions were evaluated on the basis of buffer capacity and organic matter. Maximum soil samples were found to have good buffer capacity where soil samples of topographical positions hill base and hill top showed maximum and minimum values respectively, leaving hill slope samples in medium value of buffer capacity. Our study suggested this variation of buffer capacity may be due to the differences of organic matter amongst the topographical positions and profiles.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies