Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Known and unknown products from raw materials of plant origin

Tytuł:
Known and unknown products from raw materials of plant origin
Autorzy:
Dąbrowska, Justyna A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1179520.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
biological activity
essential oil
fluidolat®
hydrodistillation
hydrosol
plant material
Źródło:
World Scientific News; 2017, 76; 23-28
2392-2192
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The products from raw materials of plant origin are a great source of the biologically active compounds with a wide range of activities and properties, especially antimicrobial, antioxidant, and anti-inflammatory. Typically, bioactive compounds of plants are produced as secondary metabolites and are sourced mostly as essential oils and hydrosoles. Lately, new, unique and innovative product name fluidolat® are developed by Śmigielski and his co-workers at the Technical University of Lodz [1,2]. These are components which unquestionably has many positive aspects, mostly high application potential, health benefit, biological activity and sensory value. In this article general characteristic of essential oils, hydrosoles, and fluidolat®, as well as a few words about their application and biological activity are presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies