Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Optimization of Channel Profit for Deteriorating Items when Trade Credit Linked to Order Quantity

Tytuł:
Optimization of Channel Profit for Deteriorating Items when Trade Credit Linked to Order Quantity
Autorzy:
Sanas, Yogita
Kawale, Sunil
Lahji, Abdul Aziz
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1177859.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
Deterioration
Integrated Inventory Model
Order Quantity Dependent Trade Credit
Time Dependent Demand
Źródło:
World Scientific News; 2018, 98; 100-114
2392-2192
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this article, an attempt is made to optimize the joint total profit per unit time of vendor – buyer supply chain system where vendor offers different trade credit depends on order quantity to the buyer. Here items in the inventory are deteriorates with constant rate and demand is a linear function of time. Vendor is establishing threshold for allowing trade credit comprehensively to ensure the greatest benefit for both players. By analyzing total channel profit function, we developed the optimal solution to provide buyer’s order quantity and replenishment time. Numerical examples and sensitivity analysis are given to illustrate the theoretical results, and some managerial insights are also obtained.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies