Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The application of melanin modified gelatin coatings for packaging and the oxidative stability of pork lard

Tytuł:
The application of melanin modified gelatin coatings for packaging and the oxidative stability of pork lard
Autorzy:
Łopusiewicz, Łukasz
Jędra, Filip
Bartkowiak, Artur
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1177712.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
antioxidant
gelatin
lard
lipid oxidation
melanin
packaging
Źródło:
World Scientific News; 2018, 101; 108-119
2392-2192
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The influence of gelatin coatings modified with fungal melanin on pork lard oxidative stability was studied. The lard was coated with gelatin coatings containing 0.1%; 0.5%; 1% of fungal melanin and control gelatin coating devoid of melanin. The peroxide values (POV), iodine values (IV) and acid values (AV) were studied after 7, 14 and 21 days storage in controlled conditions. Lard covered with modified coatings had lowered oxidative rancidity. Hence, modified coatings containing fungal melanin can be use effectively for the prevention of lard oxidation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies