Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Spiral-coil countercurrent chromatographic separation of betanin and betanidin ethyl-esters monitored by continuous ESI-MS/MS injection and LC-ESI-MS/MS

Tytuł:
Spiral-coil countercurrent chromatographic separation of betanin and betanidin ethyl-esters monitored by continuous ESI-MS/MS injection and LC-ESI-MS/MS
Autorzy:
Tuwalska, D.
Szot, D.
Wybraniec, S.
Winterhalter, P.
Jerz, G.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/115897.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Fundacja na Rzecz Młodych Naukowców
Tematy:
spiral-coil countercurrent chromatography (spCCC)
betacyanin ethyl-esters
betalains
betacyanins
betanin
betanidin
Źródło:
Challenges of Modern Technology; 2013, 4, 4; 21-25
2082-2863
2353-4419
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Betalains present in Beta vulgaris L. (Chenopodiaceae) have a high potential as natural pigments for food applications. They have been used as a substitute of synthetic dyes in processing of gelatine, strawberry yogurts, ice creams, fruits cocktails, candies and biscuits. The stability of betalains is strongly influenced by numerous factors – sugar content, and impact of light, oxygen, water activity, pH and temperature. A mixture of betacyanin mono-, di- and tri-ethyl-esters was separated by a large-volume spiral-coil countercurrent chromatography (spCCC) prototype which yielded fractions continuously off-line injected to an ESI-MS/MS device. This method yielded a reconstituted pigment profile and finally enabled the MS-target-guided isolation procedure for the whole spCCC-experiment. The individual fractions were analyzed by LC/ESI-MS/MS. Betanin and betanidin mono-, di- and tri-ethyl-esters as well as other decarboxylated derivatives were detected in the chromatograms. The ethyl-esters of betanin were only partially fractionated, but clearly fractionated from the ethyl-esters of betanidin which will be of great value for biological evaluations.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies