This research aims to know the level of freshness of mackerel (Rastrelliger kanagurta (Cuvier, 1816)) contained in Rancaekek market, Resik market, and Tanjungsari market. Methods of the research was survey methods and the level of freshness of the sample using organoleptic test. The samples were observed organoleptically including the appearance of the eyes, gill appearance, mucus appearance, meat condition, aroma, and texture. Based on observations on the freshness of mackerel from the parameters of eye appearance, gill appearance, mucus condition, meat condition, aroma, and texture, it can be concluded that the fish marketed by Rancaekek market scored 7.1, which means that it is in the fresh category, fish marketed in the Resik market got a score of 7.4, which means it is in the fresh category, and the fish marketed by the Tanjungsari market gets a score of 6.9, which means that it is within the fresh limit.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00