Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Use of trees for reducing particulate matter pollution in air

Tytuł:
Use of trees for reducing particulate matter pollution in air
Autorzy:
Dzierżanowski, K.
Gawroński, S. W.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/115807.pdf
Data publikacji:
2011
Wydawca:
Fundacja na Rzecz Młodych Naukowców
Tematy:
air contamination
PM
phytoremediation
coarse particles
urban forest
Źródło:
Challenges of Modern Technology; 2011, 2, 1; 69-73
2082-2863
2353-4419
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Adverse health effects of environmental pollution is a frequent subject of medical and veterinary studies. One of the most dangerous air contaminants is particulate matter (PM). Planting trees as biological filters is considered as a valuable way of reducing number of particles in air. However, there is not enough research on selecting the most efficient plant species/varieties for accumulation of these pollutants. In this study, five commonly cultivated tree species were compared: silver birch, Simon’s poplar, callery pear ‘Chanticleer’, northern red oak and Swedish whitebeam, to identify the differences in accumulation levels of PM on leaf surface. Results showed that all of the tested species accumulated high amounts of PM. Whitebeam and birch were most effective in capturing particles, while lowest levels were found on oak.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies