Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Application of Kelvin method and mass spectrometry for investigation of oxide catalyst surface properties

Tytuł:
Application of Kelvin method and mass spectrometry for investigation of oxide catalyst surface properties
Autorzy:
Maniak, G.
Stelmachowski, P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/115729.pdf
Data publikacji:
2010
Wydawca:
Fundacja na Rzecz Młodych Naukowców
Tematy:
work function
Kelvin method
mass spectrometry
oxide catalyst
N2O decomposition
Źródło:
Challenges of Modern Technology; 2010, 1, 1; 11-13
2082-2863
2353-4419
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Many oxides are applied as a catalysts for commercially important processes. Recently, decomposition of nitrous oxide into nitrogen and oxygen have became a topic of vital interest for catalytic chemistry. Two possible ways of deN2O reaction, low temperature and high-temperature, can be distinguished. Promising results were obtained for spinel oxides which contained cobalt. Because of cationic redox route, triggered by electron transfer, of N2O decomposition over these oxides, investigation of their electronic properties was justifi ed. Th erefore the work function measurements, using Kelvin method were carried out. Moreover in-situ monitoring of processes occurred at catalyst’s surface was performed using mass spectrometry.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies