The influence of chelated iron (0, 250 and 500 mg·L–1 as Fe-EDDHA 6%) and silicon (0, 2, 4 mmol·L–1 as K2SiO3) on the yield and quality of tomato (Solanum lycopersicum L.), Strain B cultivar, were investigated under semi-arid conditions in Ras Sudr region, Egypt, in years 2013–2014. A significant influence of chelated iron and silicon applications on tomato growth, yield and quality were observed. The highest plant growth, leaf mineral contents (N, P and K), vitamin C and Ca contents in fruit, fruit firmness, early and total yield were observed in plants which treated with 500 mg·L–1 chelated iron and 2 and 4 mmol·L–1 silicon. Meanwhile, these treatments decreased the proline content of leaves and T.S.S content of fruit.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00