Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physico-chemical analysis of sugar factory effluent stress on seedling growth of black gram (Vigna mungo (L.) Hepper) varieties

Tytuł:
Physico-chemical analysis of sugar factory effluent stress on seedling growth of black gram (Vigna mungo (L.) Hepper) varieties
Autorzy:
Elayaraj, B.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/11401.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
physicochemical analysis
sugar factory
effluent
plant stress
seedling
plant growth
black gram
seed
Vigna mungo
germination percentage
Źródło:
International Letters of Natural Sciences; 2014, 12, 1
2300-9675
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The physico-chemical parameters of the content in the effluents from Rajasree sugar factory of Villupuram district have been explored and its impact on the germination and growth patterns of black gram varieties has been studied. Physico-chemical parameters included color, odour, pH, temperature, electrical conductivity, suspended solids, dissolved solids, BOD, COD, chloride, sulphate, calcium, oil and grease concentration. Germination studies was conducted with black gram seed varieties (ADT-3, ADT-5, Vamban-3, Vamban-5 and Co-6) treated with different concentrations (control, 5, 10, 25, 50, 75 and 100 % ) of sugar mill effluent. Germination studies parameters such as germination percentage, germination index, shoot length, root length, fresh and dry weight of seedlings were found to be increased up to 10 % concentration of effluent. Vigour index, tolerance index, percentage of phytotoxicity and germination index were also calculated. The above mentioned parameters were decreased with the increase of effluent concentrations (25-100 %).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies