Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Re-inventing the production of adhesive from Cassava starch as a career opportunity in chemistry education

Tytuł:
Re-inventing the production of adhesive from Cassava starch as a career opportunity in chemistry education
Autorzy:
Aliyu, B.A.
Aliyu, K.B.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/11395.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Źródło:
International Letters of Natural Sciences; 2014, 13, 1
2300-9675
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The present study is aimed at investigating the properties of Cassava starch for the production of adhesives as a career opportunity in chemistry education. Method of starch extraction, characterization and adhesive production for quality assessment was performed. The results showed that adhesives produced with sodium hydroxide as a gelatinization enhancer has a maximum drying time of 8.60 minutes and had a stronger bond. The work concludes that the adhesive produced is of good quality and can lead to re-inventing chemistry education as a career opportunity. However, the Cassava adhesive met the basic requirement for adhesive use and application. At the end recommendations were made, among others increase employment opportunities, also diversify the economic base of farmers and there is need for reorientation and attitudinal change towards entrepreneurial job.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies