Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Involvement of phenolic compounds in anaerobic flooding germination of rice (Oryza sativa L.)

Tytuł:
Involvement of phenolic compounds in anaerobic flooding germination of rice (Oryza sativa L.)
Autorzy:
Khang, D.T.
Ha, P.T.T.
Lang, N.T.
Tuyen, P.T.
Minh, L.T.
Minh, T.N.
Bach, D.T.
Xuan, T.D.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/11377.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Źródło:
International Letters of Natural Sciences; 2016, 56
2300-9675
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
By this study, thirty rice varieties were evaluated for anaerobic flooding tolerance using the direct sowing method. Phenolic profiles of strong and weak tolerant varieties were identified and compared based on HPLC chromatograms. The germination rates and shoot heights of rice were recorded for calculating the seedling vigor, which indicate the tolerant ability of rice in flooding condition. The results revealed a high variation of germination rate (10.01 to 100%), shoot height (0.35 to 78.17 mm) and seedling vigor (0.05 to 72.83). There was a high correlation between (r = 0.71) germination rate in 5 cm and 10 cm flood. Phenolic and flavonoid contents of the strong tolerant cultivar significantly and proportionally increased in the flooding levels (5 cm and 10 cm). There was a total difference in terms of number of phenolic acids found in the strong and weak tolerant varieties. In particular, six phenolic acids (gallic acid, catechol, caffeic acid, syringic acid, vanillin, and ellagic acid) were only identified with high concentration in the strong tolerant cultivar. The findings suggest that the phenolics presented in the strong tolerant varieties probably have a certain function in response and adaptation to anaerobic flooding condition. Further researches on exogenous application of these phenolic acids to increase the flooding tolerant level of rice should be continued at both green house and field treatments.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies