Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Perspektywy rozwoju rynku zdrowej żywności w regionie lubuskim

Tytuł:
Perspektywy rozwoju rynku zdrowej żywności w regionie lubuskim
Development perspectives of the eco food market in Lubusz Province
Autorzy:
Dubicki, P.
Dybikowska, A.
Kaźmierczak-Piwko, L.
Dąbrowski, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/112860.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
STE GROUP
Tematy:
produkcja rolna
rolnictwo
zdrowa żywność
rozwój zrównoważony
agriculture
agricultural production
eco food
sustainable development
Źródło:
Systemy Wspomagania w Inżynierii Produkcji; 2018, 7, 2; 58-64
2391-9361
Język:
polski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł przedstawia zagadnienia związane z perspektywami rozwoju rynku zdrowej żywności w regionie lubuskim. Zobrazowano w nim sektor produkcji rolnej, akcentując istotną rolę rozwoju rolnictwa zrównoważonego. Ukazana została również problematyka efektów proekologicznej produkcji rolnej. Analizie poddano rynek zdrowej żywności województwa lubuskiego.

The paper discusses the problems of the eco food prospect in Lubusz region. The article illustrates sector of agricultural production, focusing on relevance of agricultural sustainable development. Also the pro-ecological agricultural production’s effects problem was shown. Analyse applies healthy food market in Lubusz Voivodeship.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies