Lipid was extracted from the lipid containing muscle of Liner silver grunter (Pomadasys
hasta) by solvent extraction and then purified by standard method. The physico-chemical properties
of lipid sample were determined and compared with those of other standard fats and oils. Fatty acid
composition of the lipid sample was investigated by Thin Layer Chromatographic (TLC)
examination. Gas Liquid Chromatographic (GLC) examination was performed by the methyl esters
mixture prepared from the lipid sample. The de-oiled muscle of the fish was studied for the
determination of ash content, fiber content, moisture content and protein content. The lipid
containing selected muscle was analyzed quantitatively for the determination of percentages of
protein, cholesterol and minerals (N, P, K, Ca, and Na). The lipid containing muscle was also
analyzed for the determination of the amount of eleven metals by using Atomic Absorption
Spectrophotometric method. The lipid sample was evaluated by microbial activity (bacterial activity
against nine bacteria and fungal activity against seven fungi).
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00