Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Natural coagulant for the treatment of food industry wastewater

Tytuł:
Natural coagulant for the treatment of food industry wastewater
Autorzy:
Anteneh, W.
Sahu, O.P.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/11146.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
natural coagulant
waste water treatment
food industry
industrial waste water
coagulation
filtration
polymeric coagulant
coagulant
industrialization
Źródło:
International Letters of Natural Sciences; 2014, 04
2300-9675
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Wastewater treatment is becoming ever more critical due to diminishing water resources, increasing wastewater disposal costs, and stricter discharge regulations that have lowered permissible contaminant levels in waste streams. The ultimate goal of wastewater management is the protection of the environment in a manner commensurate with public health and socio-economic concerns. The aim of our study is to use natural occurring polymeric coagulant to reduce the chemical oxygen demand and color from the industrial waste water. It was found that 83 % of Chemical oxygen demand and 90 % of color reduction was observed with chitosan.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies