Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Determination of Total Phenolic Content and Some Selected Metals in Extracts of Moringa oleifera, Cassia tora, Ocimum gratissimum, Vernonia baldwinii and Telfairia occidentalis Plant Leaves

Tytuł:
Determination of Total Phenolic Content and Some Selected Metals in Extracts of Moringa oleifera, Cassia tora, Ocimum gratissimum, Vernonia baldwinii and Telfairia occidentalis Plant Leaves
Autorzy:
Louis, H.
Maitera, O. N.
Boro, G.
Barminas, J. T.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1114032.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
Nigeria herbs
Phenol
antioxidant
diets
metals
plants
Źródło:
World News of Natural Sciences; 2017, 11; 11-18
2543-5426
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The main objective of this research is to determine the content of metals (Ca, Cu, Fe, Mg and Zn) and total phenols in different plant extracts of Moringa oleifera, Cassia tora, Ocimum gratissimum, Vernonia baldwinii and Telfairia occidentalis. Content were determined using Atomic Absorption Spectroscopy. The result indicate that Moringa oleifera plant extracts range from 0.25 ±0.00 to 6.13 ±0.30 mg/kg, Cassia tora plant extracts - 0.17 ±0.03 to 7.48 ±0.06 mg/kg, Ocimum gratissimum plant extracts - 0.18 ±0.00 to 5.43 ±0.12 mg/kg, Vernonia baldwinii and Telfairia occidentalis plant extracts - 0.21 ±0.03 to 7.86 ±0.12 mg/kg and 0.17 ±0.00 to 4.52 ±0.06 mg/kg, respectively. The results also revealed a lower abundance of heavy metals. The total phenolic content was determined using the modified Folin-Ciocalteu method. Herein, the phenolic content in Moringa oleifera was 8.50 ±1.23 mg Garlic Acid Equivalent g-1 (mg GAE g-1), Cassia tora - 30.00 ±0.00 mg GAE g-1, Ocimum gratissimum - 45.00 ±1.41 mg GAE g-1 , Vernonia baldwinii - 49.00 ±1.14 mg GAE g-1 and Telfairia occidentalis - 46.6 7 ±0.27 mg GAE g-1. We found the lowest total phenol content in Moringa oleifera. This also possessed high chelating activity. In contrast, Vernonia baldwinii contained the highest total phenol content, but had low chelating activity. The plant extracts with high levels of phenolic compounds exhibited good antioxidant activity.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies