Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physicochemical parameters effect on biosynthesis and properties of copper nanoparticles

Tytuł:
Physicochemical parameters effect on biosynthesis and properties of copper nanoparticles
Autorzy:
Pawlowska, Agnieszka
Kazmierczak, Michal
Sadowski, Zygmunt
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/110884.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Politechnika Wrocławska. Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej
Tematy:
gallic acid
green tea extract
particle size
polyphenols
zeta potential
aerobic conditions
nitrogen atmosphere
Źródło:
Physicochemical Problems of Mineral Processing; 2019, 55, 6; 1460-1466
1643-1049
2084-4735
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Plant extract obtained from green tea was used for the synthesis of nanoparticles under anaerobic and aerobic conditions at various ratios of the copper solution to the extract used. The smallest nanoparticles were obtained at a ratio of 1:10. The nanoparticles showed the maximum negative value of the zeta potential around pH 6. An increase in the temperature of reaction caused a decrease in the negative zeta potential value. Synthesis under nitrogen atmosphere favours the formation of smaller copper nanoparticles.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies