Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Characteristics of natural and synthetic molecular sieves and study of their interactions with fragrance compounds

Tytuł:
Characteristics of natural and synthetic molecular sieves and study of their interactions with fragrance compounds
Autorzy:
Kasperkowiak, M.
Strzemiecka, B.
Voelkel, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/110548.pdf
Data publikacji:
2016
Wydawca:
Politechnika Wrocławska. Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej
Tematy:
molecular sieves
fragrance compounds
adsorption properties
thermodynamic parameters
thermal stability
Źródło:
Physicochemical Problems of Mineral Processing; 2016, 52, 2; 789-802
1643-1049
2084-4735
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Structural, physicochemical and adsorption properties of two natural and one synthetic molecular sieves were investigated by various techniques: X-ray diffraction, X-ray photoelectron spectroscopy, transmission electron microscopy, low-temperature nitrogen adsorption and inverse gas chromatography. The influence of these properties on the ability to adsorb two model fragrances: p-cymene and menthol was studied. The free enthalpy, entropy and Gibbs free energy of adsorption of fragrance molecules on the surface of zeolite and zeolite-like materials were estimated by using inverse gas chromatography. Also, the influence of temperature on the stability of solid-fragrance compound systems as well as the release of the adsorbed fragrance compounds was studied. The obtained results exhibit that both porosity and chemical composition of molecular sieves influence the size and strength of adsorption of fragrance compounds. The study indicated different release characteristics for p-cymene and menthol.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies