Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Hydroxyapatite as a support in protease immobilization process

Tytuł:
Hydroxyapatite as a support in protease immobilization process
Autorzy:
Zdarta, J.
Budzinska, K.
Kolodziejczak-Radzimska, A.
Klapiszewski, Ł.
Siwinska-Stefanska, K.
Bartczak, P.
Piasecki, A.
Maciejewski, H.
Jesionowski, T.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/110452.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Politechnika Wrocławska. Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej
Tematy:
hydroxyapatite
enzyme immobilization
protease
physicochemical characteristic
Źródło:
Physicochemical Problems of Mineral Processing; 2015, 51, 2; 633-646
1643-1049
2084-4735
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Hydroxyapatite is used as a matrix for immobilization of protease from Aspergillus oryzae by a process of adsorption. The matrix obtained has the surface area of 26 m2/g and particles in the shape of flakes of diameters no greater than 650 nm. The efficiency of the proposed method was confirmed by the Fourier transform infrared spectroscopy, elemental analysis and by analysis of parameters of the pore structure of matrix and products after immobilization. On the basis of the Bradford method it was found that the greatest amount of enzyme (132 mg/g) was immobilized from a solution of initial enzyme concentration of 7 mg/cm3 after 24 h of the process.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies