The sodium fatty acids were firstly prepared by fatty acids with different iodine values which were from surfactant extraction using soybean oil fatty acid as raw material in this study. Effects of iodine value of sodium fatty acids on the flotation of collophanite were then investigated by flotation tests, contact angle measurements, adsorption tests, Krafft point measurements, foaming ability tests, and the resistance to the hard water measurements. Results show that the final flotation recovery was directly proportional to the iodine value of sodium fatty acid. Sodium fatty acid with higher iodine value has higher solubility and dispersity in the solutions, and stronger foaming ability and resistance to hard water. After interacting with collophanite, sodium fatty acid with higher iodine value made the mineral more hydrophobic, thus contributing to better flotation performances.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00