Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of bubble approach velocity on coalescence in α-terpineol and n-octanol solutions

Tytuł:
Influence of bubble approach velocity on coalescence in α-terpineol and n-octanol solutions
Autorzy:
Orvalho, S.
Stikova, L.
Stanovsky, P.
Zednikova, M.
Vejrazka, J.
Ruzicka, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/109759.pdf
Data publikacji:
2018
Wydawca:
Politechnika Wrocławska. Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej
Tematy:
bubble
coalescence
frother
approach velocity
non-ionic surfactant
Źródło:
Physicochemical Problems of Mineral Processing; 2018, 54, 1; 73-80
1643-1049
2084-4735
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This work presents results of an experimental study of the influence of the approach velocity on the coalescence of bubbles in aqueous solutions of n-octanol and α-terpineol. Experiments were performed in a coalescence cell allowing synchronized growth of a pair of bubbles in a liquid. High speed camera imaging was used to characterize the growth of bubbles and their interaction in aqueous solution of different concentrations of surfactants. The coalescence efficiency and contact time till coalescence were determined as a function of the approach velocity between bubbles and the concentration of surfactant. It was found that, for both surfactants, when the approach velocity between bubbles was higher than ~1 mm/s, the coalescence efficiency was independent of the approach velocity and that the contact time was independent of the concentration of surfactant. Below ~1 mm/s, both the coalescence efficiency and the contact time were the function of surfactant concentration. For the higher velocities, the suppression of coalescence occurred at concentrations similar to the concentration of immobilization of the surface of free rising bubbles.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies