Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effects of led supplementary lighting and NPK fertilization on fruit quality of melon (Cucumis melo L.) grown in plastic house

Tytuł:
Effects of led supplementary lighting and NPK fertilization on fruit quality of melon (Cucumis melo L.) grown in plastic house
Autorzy:
Kramchote, S.
Glahan, S.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1080141.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Instytut Ogrodnictwa
Tematy:
melon
Cucumis melo
grown plant
natural daylight
supplementary lighting
light emitting diode
nitrogen fertilization
phosphorus fertilization
potassium fertilization
plant growth
plant development
fruit quality
physicochemical property
Źródło:
Journal of Horticultural Research; 2020, 28, 1; 111-122
2300-5009
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Melon (Cucumis melo L.) is a high-value fruit in Thailand, usually grown in plastic houses where light could become a major limiting growth factor. This study used melon cultivar ‘#120’ (orange flesh) grown in a plastic house under natural daylight (NDL, control) and with supplementary lighting using light emitting diodes (LEDs) of a combination of red 630 nm, red 660 nm, blue 450 nm, blue 460 nm, white 14000 K, UV 410 nm and IR 730 nm (LED1) or a combination of red 630 nm, red 660 nm, blue 450 nm and blue 460 nm (LED2) applied for 12 h from 6:00 pm to 6:00 am. These lighting treatments were combined with NPK fertilization using complete fertilizer 15–15–15 (N–P2O5–K2O) at 5 g, 7 g (recommended rate) or 9 g per plant. Results showed that LED2 combined with 9 g 15–15–15 was the most effective in increasing plant height, chlorophyll content (SPAD index), fruit size and mass, and peel and flesh thickness. The fruit also developed the desired lighter color (higher L* and lower a* coordinates) and were the firmest and sweetest (highest soluble solids content and lowest titratable acidity) among all treatments.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies