Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

In vivo and in vitro activity of 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid oxidase in germinating seeds of China aster (Callistephus chinensis Nees)

Tytuł:
In vivo and in vitro activity of 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid oxidase in germinating seeds of China aster (Callistephus chinensis Nees)
Autorzy:
Chojnowski, M.
Skorupinska, A.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1078232.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Instytut Ogrodnictwa
Tematy:
1-amino-cyclopropane-1-carboxylic acid oxidase
Callistephus chinensis
China aster
germinating seed
protein determination
oxidase activity
Źródło:
Journal of Horticultural Research; 2020, 28, 2; 11-20
2300-5009
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC-ND: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne - Bez utworów zależnych 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The activity of 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid oxidase (ACO; EC 1.4.3.3) in germinating seeds of Callistephus chinensis was studied. For maximum recovery of ACO activity in vitro, the presence of 10% (w/v) insoluble polyvinylpolypyrrolidone (PVPP) and 30% of glycerol in the extraction medium was necessary. The optimum pH for this activity was 7.0. Ethylene production by whole achenes or enzymatic extract increased due to increasing 1-aminocyclopropane-1-carboxylic acid (ACC) concentrations. Saturation level of ACC for in vivo ACO activity was 10-1 M and Vmax was 10.89 nL C2H4·mg protein-1·h-1. For in vitro ACO activity, the saturation level of ACC was 10-3 M and Vmax was 2.299 nL C2H4·mg protein-1·h-1. Both, in vivo and in vitro ACO activities did not follow Michaelis-Menten kinetics. The Hill coefficients (h) were estimated on the basis of non-linear estimation. Their values were 0.63 for in vivo ACO activity and 1.73 for in vitro ACO activity. The experimental data show that ACO from C. chinensis seeds is an oligomeric enzyme with at least two active sites. During seed germination, in vitro ACO activity was detectable after 12 hours of imbibition, while in vivo ACC conversion to ethylene was observed after 24 h, i.e. – after radicle protrusion. The activity of ACO in C. chinensis seeds is associated with germination sensu stricto, and might be a good marker of this process.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies