Ursolic acid with large amount (0.67% of dried plant weight) along with 7 compounds, namely as
spatozoate (1), kaurenoic acid (2), ursonic acid (3), 3-hydroxy-11-ursen-28,13-olide (4), ursolic acid
(5), vindoline (6) and mixture of β-sitosterol and stigmasterol were isolated from dichloromethane
and ethyl acetate extracts which have shown anti-glucosidase activity of the whole plant of
C.roseus. Some isolated compounds and their derivatives were also tested for anti-glucosidase and
cytotoxicity.Ursolic acid was examined for hypoglycemic activity in alloxan-induced diabetic mice
with dose of 200 and 300 mg/kg/day, respectively. The results have shown that the blood glucose
level were reduced by 45.75% and 51.31% to compare with the control group. This study has
confirmed that the main component of Vietnamese C. roseus has had significant anti-hyperglycemia
activity.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00