Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Characterization of Catechins from Smilax domingensis Willd. in Cuba

Tytuł:
Characterization of Catechins from Smilax domingensis Willd. in Cuba
Autorzy:
Soledispa, Pilar A.
González, José
Cuéllar, Armando
Pérez, Julio
Monan, Max
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1077467.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
GC/MS
Smilax domingensis
catechins
ethanolic extract
flavanols
Źródło:
World News of Natural Sciences; 2019, 23; 297-305
2543-5426
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Gas Chromatography coupled with mass spectrometry was applied to study the fragmentation of selected flavonoids from the ethanolic extract of Smilax domingensis Willd., Smilacaceae, known as zarzaparrilla, after Soxhlet extraction during 20 hours. Compounds belonging to one of the major subgroups found in common plants, i.e. flavanols were studied. Following solvent extraction and derivatization using BSTFA, possibly two different metabolites from the same chemical group were characterized in one analytical run: (+)-catechin and (-)-epicatechin. For the very first time, qualitative data on these analytes in the drug were determined after detailed validation of a sensitive, cheap and reliable GC-MS method.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies