Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Utilization of hampal (Hampala macrolepidota Kuhl & van Hasselt, 1823) meat on fish crackers preference level

Tytuł:
Utilization of hampal (Hampala macrolepidota Kuhl & van Hasselt, 1823) meat on fish crackers preference level
Autorzy:
Aswari, Eki Juliyanti
Rostini, Iis
Iskandar, Iskandar
Afrianto, Eddy
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1066278.pdf
Data publikacji:
2019
Wydawca:
Przedsiębiorstwo Wydawnictw Naukowych Darwin / Scientific Publishing House DARWIN
Tematy:
Hampala macrolepidota
crackers
hampal fish
level of preference
protein source
Źródło:
World Scientific News; 2019, 130; 163-180
2392-2192
Język:
angielski
Prawa:
CC BY-NC: Creative Commons Uznanie autorstwa - Użycie niekomercyjne 4.0
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The purpose of this research was to found out the percentage of hampal meat addition on crackers preferred by panelists based on organoleptic, physic, and chemic. The research was carried out at the fisheries Product Processing Laboratory, Faculty of Fisheries and Marine Sciences, Padjadjaran University, and Food Technology Laboratory, Faculty of Engineering, Pasundan University, from March 2019. The research method used was an experimental method with the addition of hampal meat by 0%, 25%, 50% and 75% based on the amount of tapioca flour. Observations were made on the level of preference which included appearance, smell, texture and taste by semi-trained panelists, test of efflorescence, water content and protein content in hampal crackers. The results showed that the addition of 50% hampal meatwas the treatment preferred by panelists compared to other treatments with an average value of 7.6, smell 7.7, texture 8.3, and taste 8, moisture content 4.79% and proteint content of 10.78%.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies