Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of nisine on productivity of the nisine-producing strain Streptococcus lactis V-20

Tytuł:
Influence of nisine on productivity of the nisine-producing strain Streptococcus lactis V-20
Wpływ niziny na aktywność produkcyjną nizynotwórczego Streptococcus lactis V-20
Autorzy:
Oberman, H.
Pabis, E.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/10511.pdf
Data publikacji:
1975
Wydawca:
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie
Źródło:
Acta Alimentaria Polonica; 1975, 01, 3-4
0137-1495
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przebadano wpływ różnych dawek nizyny na aktywność nizynotwórczą i zdolności kwaszące komórek produkcyjnego szczepu macierzystego Str. lactis. Aktywność nizynotwórcza szczepu zależy of fazy wzrostu, z której pochodzą komórki w inokulum i od wyjściowej dawki nizyny. Na sumaryczny poziom nizyny w środowisku (liczony jako dawka wprowadzona i wyprodukowana przez szczep) nie wpływają wyjściowe stężenia nizyny. Aktywność produkcyjna populacji wywodzących się ze środowisk zawierających duże dawki nizyny obniża się w czasie przechowywania, co sugeruje konieczność wymiany materiału biologicznego w procesie technologicznym.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies