Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wine consumption and usage in Egypt’s monastic communities (6th–8th century)

Tytuł:
Wine consumption and usage in Egypt’s monastic communities (6th–8th century)
Autorzy:
Dzierzbicka, Dorota
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/chapters/1048099.pdf
Data publikacji:
2020
Wydawca:
Uniwersytet Warszawski. Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego
Tematy:
wine
monasteries
monks
health
payment
liturgy
prosphora
amphorae
stoppers
Źródło:
Aegyptus et Nubia Christiana. The Włodzimierz Godlewski jubilee volume on the occasion of his 70th birthday; 99-111
9788323547266
Język:
angielski
Prawa:
CC BY: Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 PL
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Wine was crucial for the monastic economy, religion, health and lifestyle. The paper begins with a brief overview of the evidence for monastic vineyard ownership and considers other options available to monks seeking to procure wine for their needs. Further on, the contribution discusses the various uses of wine in coenobitic monasteries and lavras. It explores the issue of the monastic communities’ need for wine for liturgical purposes and payments in kind, as well as the evidence for its consumption among monks in medical, social and everyday contexts. Lastly, relying on textual and archaeological evidence the paper addresses the question of the volume of wine consumed by monks.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies