Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Low molecular mass products of depolymerization of purified mucin - attempts at isolation and characterization

Tytuł:
Low molecular mass products of depolymerization of purified mucin - attempts at isolation and characterization
Autorzy:
Minkiewicz, Iwona
Gindzieński, Andrzej
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1044451.pdf
Data publikacji:
1999
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
disulfide bridges
subunits
isolation
mucin
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 1999, 46, 4; 928-933
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Samples of crude mucin were incubated at room temperature for 48 and 96 h in a sodium azide containing buffer, pH 7.0. Then each sample was purified, reduced and alkylated with iodo[^14C]acetamide. Electrophoretic analysis demonstrated that radioactivity was incorporated into the mucin subunits and proteins of 100 and 140 kDa. The results of our experiments suggest that the released proteins can be a part of mucin molecule, cleaved by proteolysis and reduction of disulfide bridges.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies