Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

An easy procedure to transform the ratio of two polynomials of first degree into Michaelis-Menten-type equations. Application to the ordered Uni Bi enzyme mechanism.

Tytuł:
An easy procedure to transform the ratio of two polynomials of first degree into Michaelis-Menten-type equations. Application to the ordered Uni Bi enzyme mechanism.
Autorzy:
Fontes, Rui
Ribeiro, João
Sillero, Antonio
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1044439.pdf
Data publikacji:
2000
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
rectangular hyperbolas
enzyme inhibition
enzyme equations
enzyme kinetics
graphical presentations
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2000, 47, 1; 259-268
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
It is not always clear that some equations affected by complicated factors can, actually, be interpreted as a ratio of two polynomials of first degree and so that they can be, in general, represented by rectangular hyperbolas. In this paper we present an easy procedure to rearrange those equations into Michaelis-Menten-type equations and so to make the aspects of these rectangular hyperbolas more clear, particularly for researchers familiar with general biochemistry. As an example, the method is applied to transform the classical rate equation of the Cleland×s Ordered Uni Bi enzyme mechanism.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies