Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of organic solvents on papain kinetics

Tytuł:
Influence of organic solvents on papain kinetics
Autorzy:
Szabelski, Mariusz
Stachowiak, Krystyna
Wiczk, Wiesław
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1044084.pdf
Data publikacji:
2001
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
organic solvent
fluorogenic substrate
enzyme activity
papain
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2001, 48, 4; 1197-1201
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Papain activity was studied in water-organic solvent mixtures using the fluorogenic substrate Dabcyl-Lys-Phe-Gly-Gly-Ala-Ala-Edans. The increase of organic solvent (MeOH, EtOH, iPrOH, TFE, MeCN, (MeO)2Et and DMF) concentration in the mixture caused a substantial decrease the initial rate of papain-catalyzed hydrolysis. Moreover, the number of papain active sites decreased with the increase of DMF and MeOH concentration.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies