Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Insight into the kinetics and the mode of the interaction between smooth muscle calponin and F-actin.

Tytuł:
Insight into the kinetics and the mode of the interaction between smooth muscle calponin and F-actin.
Autorzy:
Kołakowski, Janusz
Dąbrowska, Renata
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1043785.pdf
Data publikacji:
2002
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
light scattering
fluorescence
actin-binding
calponin
stopped-flow
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2002, 49, 2; 471-479
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Kinetics of the smooth muscle calponin-F-actin interaction was studied by stopped- flow measurements of light scattering and fluorescence intensity of pyrene-labelled F-actin. The intensity and character of the changes in light scattering, and thus the mode of calponin binding to actin filaments leading to changes in their shape and bundling, depend on the molar ratio of the two proteins. Parallel measurements of pyrene-fluorescence quenching upon calponin binding revealed that intrinsic conformational changes in actin filaments are delayed relative to the binding process and are not markedly influenced by the mode of calponin binding. Bundling of actin filaments by calponin was not correlated with fluorescence changes and thus with alterations in the structure of actin filaments.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies