Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Polyphenol oxidase from wheat bran is a serpin

Tytuł:
Polyphenol oxidase from wheat bran is a serpin
Autorzy:
Yamasaki, Yoshiki
Konno, Haruyoshi
Noda, Kazuhiko
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1040750.pdf
Data publikacji:
2008
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
polyphenol oxidase
serpin
wheat bran
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2008, 55, 2; 325-328
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Polyphenol oxidase (PPO; EC 1.10.3.2) was isolated from wheat bran by a procedure that included ammonium sulfate fractionation, batch adsorption by DEAE-cellulofine, CM-cellulofine column chromatography, DEAE-cellulofine column chromatography, preparative isoelectric focusing, adsorption on the membrane of a Vivapure Q Maxi H spin column, and heat treatment. These procedures led to 150-fold purification with 4.2% recovery. The PPO was homogeneous by SDS/PAGE. The relative molecular weight of the PPO was estimated to be 37000 based on its mobility in SDS/PAGE. The isoelectric point of the PPO was 4.4. The Km values of the PPO for caffeic acid, chlorogenic acid, pyrocatechol, 4-methyl catechol and l-DOPA as substrates were 0.077, 0.198, 1.176, 1.667 and 4.545 mM. The PPO was strongly inhibited by tropolone. The Ki value for tropolone is 2.2 × 10-7 M. The sequence of the 15 N-terminal amino-acid residues was determined to be ATDVRLSIAHQTRFA, which was identical to those of serpin from Triticum aestivum and protein Z from Hordeum vulgare. The PPO strongly inhibited the activity of trypsin, which is an enzyme of serine proteases; 50% inhibition was observed with 1.5 × 10-7 M PPO. The Ki value for PPO is 2.3 × 10-8 M. The wheat bran PPO should be a very important protein for protecting wheat against disease, virus, insect and herbivore damages by both the activities of PPO and protease inhibitor.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies