Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

An improved method for RNA isolation from plants using commercial extraction kits

Tytuł:
An improved method for RNA isolation from plants using commercial extraction kits
Autorzy:
Kalinowska, Elżbieta
Chodorska, Maria
Paduch-Cichal, Elżbieta
Mroczkowska, Karolina
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1039717.pdf
Data publikacji:
2012
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
total RNA
secondary metabolites
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2012, 59, 3; 391-393
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Isolation of RNA from plants rich in secondary metabolites using commercial kits often results in contaminated preparations which are not suitable for downstream applications. Although many specific protocols appropriate for plants with a high content of phenolics, anthocyanins and polysaccharides have been developed, these are often expensive, time consuming and not applicable to different types of tissues. This study presents a simple and efficient modification of RNA extraction from different types of tissues using two commercial reagent kits. By simple improvement, we routinely obtained high-quality RNA of the following plants: the blackcurrant bush, black chokeberry bush, pear tree, apricot tree, apple tree, hardy kiwi, tangerine tree, highbush blueberry and cranberry plant.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies