Numerous studies have shown that consumption of soybean products decrease the risk of cancers in humans. Experiments at the molecular level have demonstrated that in most cases proteins and peptides are responsible for the anticancer properties of soybeen. Special attention should be paid to lunasin - a peptide described for the first time 16 years ago. Due to its structure it causes i.a., inhibition of cancer cell proliferation. A novel procedure for the isolation and purification of low-molecular-mass 2S soybean albumin protein is described in the present paper. A fraction of four peptides one of them corresponding to molecular mass and isoelectric point characteristic for lunasin. The obtained peptides decreased on the rate of HeLa cell proliferation.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00