Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Isolation of low-molecular albumins of 2S fraction from soybean (Glycine max (L.) Merrill)

Tytuł:
Isolation of low-molecular albumins of 2S fraction from soybean (Glycine max (L.) Merrill)
Autorzy:
Galbas, Mariola
Porzucek, Filip
Woźniak, Anna
Słomski, Ryszard
Selwet, Marek
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1039619.pdf
Data publikacji:
2013
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
cancer
soybean proteins
lunasin
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2013, 60, 1; 107-110
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Numerous studies have shown that consumption of soybean products decrease the risk of cancers in humans. Experiments at the molecular level have demonstrated that in most cases proteins and peptides are responsible for the anticancer properties of soybeen. Special attention should be paid to lunasin - a peptide described for the first time 16 years ago. Due to its structure it causes i.a., inhibition of cancer cell proliferation. A novel procedure for the isolation and purification of low-molecular-mass 2S soybean albumin protein is described in the present paper. A fraction of four peptides one of them corresponding to molecular mass and isoelectric point characteristic for lunasin. The obtained peptides decreased on the rate of HeLa cell proliferation.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies