Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Activity and kinetic properties of phosphotransacetylase from intestinal sulfate-reducing bacteria

Tytuł:
Activity and kinetic properties of phosphotransacetylase from intestinal sulfate-reducing bacteria
Autorzy:
Kushkevych, Ivan
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1039142.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
sulfate-reducing bacteria
phosphotransacetylase
kinetic analysis
inflammatory bowel diseases
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2015, 62, 1; 103-108
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Phosphotransacetylase activity and the kinetic properties of the enzyme from intestinal sulfate-reducing bacteria Desulfovibrio piger and Desulfomicrobium sp. has never been well-characterized and has not been studied yet. In this paper, the specific activity of phosphotransacetylase and the kinetic properties of the enzyme in cell-free extracts of both D. piger Vib-7 and Desulfomicrobium sp. Rod-9 intestinal bacterial strains were presented at the first time. The microbiological, biochemical, biophysical and statistical methods in this work were used. The optimal temperature and pH for enzyme reaction was determined. Analysis of the kinetic properties of the studied enzyme was carried out. Initial (instantaneous) reaction velocity (V0), maximum amount of the product of reaction (Pmax), the reaction time (half saturation period, τ) and maximum velocity of the phosphotransacetylase reaction (Vmax) were defined. Michaelis constants (Km) of the enzyme reaction (3.36 ± 0.35 mM for D. piger Vib-7, 5.97 ± 0.62 mM for Desulfomicrobium sp. Rod-9) were calculated. The studies of the phosphotransacetylase in the process of dissimilatory sulfate reduction and kinetic properties of this enzyme in intestinal sulfate-reducing bacteria, their production of acetate in detail can be perspective for clarification of their etiological role in the development of the humans and animals bowel diseases. These studies might help in predicting the development of diseases of the gastrointestinal tract, by providing further details on the etiology of bowel diseases which are very important for the clinical diagnosis of these disease types.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies