Oxalate oxidase was identified in mycelial extracts of a basidiomycete Abortiporus biennis strain. Intracellular enzyme activity was detected only after prior lowering of the pH value of the fungal cultures by using oxalic or hydrochloric acids. This enzyme was purified using size exclusion chromatography (Sephadex G-25) and ion-exchange chromatography (DEAE-Sepharose). This enzyme exhibited optimum activity at pH 2 when incubated at 40°C, and the optimum temperature was established at 60°C. Among the tested organic acids, this enzyme exhibited specificity only towards oxalic acid. Molecular mass was calculated as 58 kDa. The values of Km for oxalate and Vmax for the enzyme reaction were 0.015 M and 30 mmol min-1, respectively.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00