Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Trypsin-specific Inhibitors from the Macrolepiota procera, Armillaria mellea and Amanita phalloides wild mushrooms

Tytuł:
Trypsin-specific Inhibitors from the Macrolepiota procera, Armillaria mellea and Amanita phalloides wild mushrooms
Autorzy:
Lukanc, Tjaša
Brzin, Jože
Kos, Janko
Sabotič, Jerica
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1038678.pdf
Data publikacji:
2017
Wydawca:
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
Tematy:
basidiomycete
inhibitor
trypsin inhibitor
mushroom
trypsin
thermostable
Źródło:
Acta Biochimica Polonica; 2017, 64, 1; 21-24
0001-527X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Wild growing mushrooms are a rich source of novel proteins with unique features. We have isolated and characterized trypsin inhibitors from two edible mushrooms, the honey fungus (Armillaria mellea) and the parasol mushroom (Macrolepiota procera), and from the poisonous death cap (Amanita phalloides). The trypsin inhibitors isolated: armespin, macrospin and amphaspin, have similar molecular masses, acidic isoelectric points and are not N-glycosylated. They are very strong trypsin inhibitors and weak chymotrypsin inhibitors. They are resistant to exposure to high temperatures and withstand extreme pH values. These exceptional characteristics are advantageous for their potential use in biotechnology, agriculture and medicine.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies