metric ratio of 1:1, 2:1, 3:1, 4:1 and 8:1. Their pH ranged from 3.92 to 4.44 for 1:1 gels and from 2.36 to 2.84 for the 8:1 ratio. The addition of 5% polyvinylpyrrolidone K-90 increased the pH from 4.28 to 4.52 for 1:1 and from 2.58 to 3.30 for the 8:1 ratio. The addition of 5% polyvinylpyrrolidone K-90 increased the dynamic viscosity from 84 to 510 mPa.s for 1:1 gels and from 47 to 386 mPa.s for the 8:1 ratio. The gels obtained from powders possess the work of adhesion - the energy needed to separate the gel from the probe was 15.2 g/s for gels with 5% polyvinylpyrrolidone K-15, 52.76 g/s for gels with 5% polyvinylpyrrolidone K-30, and 56.6 g/s for gels containing 5% polyvinylpyrrolidone K-90. The results proved that it is possible to produce a preparation with optimal pharmaceutical and application properties.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00