Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Food supplement based on chitin with enhanced lipid-lowering and sorption properties

Tytuł:
Food supplement based on chitin with enhanced lipid-lowering and sorption properties
Autorzy:
Kuprina, Elena E.
Kirillov, Aleksandr I.
Ishevski, Aleksandr L.
Murashev, Sergey V.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1035074.pdf
Data publikacji:
2015
Wydawca:
Sieć Badawcza Łukasiewicz - Polskie Towarzystwo Chitynowe
Tematy:
chitin-mineral complex
chizitel
lipid-binding agents
nterosorbents
Źródło:
Progress on Chemistry and Application of Chitin and its Derivatives; 2015, 20; 156-161
1896-5644
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Method for evaluating lipid-binding qualities of enterosorbent was described. Mathod takes into account peculiarities of food digestion. A number of lipid binding agents was tested. The researches showed that biologically active additive to food "Chizitel" extracted via electrochemical method has the highest sorption properties towards triglycerides and fatty acids in comparison with well-known enterosorbents such as chitosan and microcrystalline cellulose (MCC) in the investigated PH-range.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies