Tested impact of polyvinyl alcohol, dextrane and calcium alginate for the properties of the powders containing poloxamer 407 and lactic acid complexed with chitosan. For researches was prepared formulations with different pH and rheological properties. The thermosensitive gels obtained from thermosensitive powders possess the work of adhesion with different values. The researches revealed that the dynamic viscosity of the gels obtained from powders is high. A wide range of pH of the thermosensitive gels allows the selection of the optimum formulation. The gels obtained from the powders containing polyvinyl alcohol or dextrane or calcium alginate were characterized by the specific dynamic viscosity. The researches demonstrated that the methylcellulose with different values of the viscosity with poloxamer 407 significantly affect the adhesive properties of thermosensitive hydrophilic gels obtained from powders.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00