Thermosensitive hydrophilic powders passing in gels containing lactic acid complexed with chitosan at a stoichiometric ratio 1:1 and 8:1 reveal pH ranged from 4.00 to 4.91 and 2.56 to 3.42. Rheological studies demonstrated that the investigated thermosensitive gels obtained from powders have the dynamic viscosity in the ranged from 269 mPa*s to 579 mPa*s for the 1:1 stoichiometric ratio and in the range from 220 mPa*s to 530 mPa*s for 8:1 ratio. As a result of the research preparations with different pH values including the physiological range were obtained. The thermosensitive gels obtained from the thermosensitive powders were characterized by the specific dynamic viscosity. The results proved that it is possible to produce a preparation with optimal pharmaceutical and application properties.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00