pH of gels ranged from 3.92 to 4.44 for gels 1:1 and from 2.36 to 2.84 for 8:1 ratio. The addition of 20%, 23% or 25% poloxamer 407 increases the pH ranged from 4.00 to 4.91 for gels with 1:1 ratio and from 2.56 to 3.42 for 8:1 ratio. Rheological studies demonstrated that the investigated gels obtained from powders have the dynamic viscosity ranged from 53 mPa*s to 398 mPa*s for the 1:1 stoichiometric ratio in the complex and from 19 mPa*s to 242 mPa*s for 8:1 ratio. The addition of calcium alginate with polyoxyethylene glycol-200 reduces the pH and maintains high dynamic viscosity. The thermosensitive gels obtained from thermosensitive powders shows high adhesion and are difficult to separate from the probe.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies
Informacja
SZANOWNI CZYTELNICY!
UPRZEJMIE INFORMUJEMY, ŻE BIBLIOTEKA FUNKCJONUJE W NASTĘPUJĄCYCH GODZINACH:
Wypożyczalnia i Czytelnia Główna: poniedziałek – piątek od 9.00 do 19.00