Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Excipients Used in The Non-Coated Tablets - a Review

Tytuł:
The Excipients Used in The Non-Coated Tablets - a Review
Autorzy:
POLSKI, Andrzej
IWANIAK, Karol
NALEŚNIAK, Magdalena
POLESZAK, Ewa
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1033760.pdf
Data publikacji:
2014
Wydawca:
Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Umea Shinoda-Kuracejo
Tematy:
drug technology
excipients
tablets
Źródło:
Medicina Internacia Revuo; 2014, 26, 102; 10-18
0465-5435
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In modern drug technology excipients fulfill many important roles: antiadherents, binders, disintegrants, fillers, flavours, lubricants, etc. They can modify many properties of tablets including disintegration time, substance release place (stomach, intestine) and time (fast or slow release, non-modified), improvement of taste and flavor, etc. There are many scientific reports that can help choose suitable excipients to produce tablets that have desired properties. That paper was created to arrange knowledge about them.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies