Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Phase Transformation and Sintering of Algeria Clay Powder

Tytuł:
Phase Transformation and Sintering of Algeria Clay Powder
Autorzy:
Beddiar, L.
Sahnoune, F.
Heraiz, M.
Redaoui, D.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1033574.pdf
Data publikacji:
2017-03
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
81.05.Mh
81.70.Pg
81.30.Mh
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2017, 131, 3; 566-568
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Clay is one of the most used natural materials in the ceramic industry with various applications such as pottery, tiles, cement and bricks. The latter are used as a building material because of their excellent thermal and mechanical properties. In the present study, Algerian clay from Al-maathed area, M'sila district, was used to prepare bricks. The chemical composition of the clay was determined using X-ray fluorescence. Firing of clay was carried out in the temperature range 20-1000°C, at different heating rates. The present phases and their transformations, the activation energy, and the sintering mechanism were evaluated using X-ray diffraction, differential thermal analysis, thermogravimetric analysis and dilatometry. The activation energy for the sintering mechanism obtained from non-isothermal treatments is 420 kJ/mol. The value of the Avrami exponent, n, is determined from the shape of the crystallization exothermic dependence. It is related to m parameter (a numerical factor which depends on the dimensionality of crystal growth) obtained by Matusita method. Both of which are about 1.2 for clay sintering. These values indicate that bulk nucleation is dominant in clay sintering by three-dimensional growth, with polyhedron-like morphology controlled by interface reaction.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies