Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Magneto-Structural Anisotropy of Hard Milled Surface

Tytuł:
Magneto-Structural Anisotropy of Hard Milled Surface
Autorzy:
Mičietová, A.
Uríček, J.
Blažek, D.
Neslušan, M.
Kejzlar, P.
Čilliková, M.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1032778.pdf
Data publikacji:
2017-04
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
75.60.Ej
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2017, 131, 4; 1087-1089
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
This paper deals with investigation of hard milled surface as a surface undergoing severe plastic deformation at elevated temperatures. This surface exhibits quite remarkable magnetic anisotropy (expressed in term of the Barkhausen noise) and differs from ground surfaces. The main reason can be viewed in specific structure and the corresponding domains configuration formed during rapid cooling following after surface heating. Domains are not randomly but preferentially oriented in the direction of the cutting speed at the expense of feed direction. The Barkhausen noise signals (measured in two perpendicular directions such as cutting speed and feed direction) indicate that the mechanism of the Bloch wall motion during cyclic magnetization in hard milled surfaces differ from surfaces produced by grinding cycles or the raw surface after heat treatment.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies