Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Optimization of Antioxidant Properties of Herbal Bathing Salts

Tytuł:
The Optimization of Antioxidant Properties of Herbal Bathing Salts
Autorzy:
Zawada, K.
Makarova, K.
Kowalska, D.
Wawer, I.
Powiązania:
https://bibliotekanauki.pl/articles/1032383.pdf
Data publikacji:
2017-07
Wydawca:
Polska Akademia Nauk. Instytut Fizyki PAN
Tematy:
87.64.kh
87.80.Lg
Źródło:
Acta Physica Polonica A; 2017, 132, 1; 56-61
0587-4246
1898-794X
Język:
angielski
Prawa:
Wszystkie prawa zastrzeżone. Swoboda użytkownika ograniczona do ustawowego zakresu dozwolonego użytku
Dostawca treści:
Biblioteka Nauki
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The antioxidant properties 4 herbal infusions (of lavender flower, melissa leaf, verbena herb, and birch leaf), 2 salts (Dead Sea and Bochnia Mine salts) and 8 herbal salts (combination of herbal extract and salt) have been evaluated by 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl-ESR (DPPH-ESR) test, ferric reducing antioxidant power and spin trap ESR using the Fenton reaction. The influence of herbal extracts and herbal salts on lipid membrane permeability has been studied with the spin probe ESR in the range of 293-323 K. The highest antioxidant activity was determined for melissa leaf preparations followed by birch leaf preparations in DPPH and ferric reducing antioxidant power assays whereas in the Fenton reaction the highest radical scavenging was observed for verbena herb and melissa leaf preparations. The lowest membrane permeability was observed in the presence of infusions of melissa and birch leaves, followed by corresponding herbal salts based on Bochnia Mine salt, and it was lower than in the reference system. On the other hand, lavender infusion increased the permeability of the model membrane, whereas the lavender salts decreased it. Therefore, the antioxidant activity of herbal infusions and salts towards skin could be inhibited by a lowered permeability. Thus, the combination of permeability studies with antioxidant studies in the presence of model lipids could be potentially used for optimization of other types of herbal bath salts.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies